Warning: file_get_contents(/var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/adsense_h1.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/index.php on line 34

Warning: file_get_contents(/var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/adsense1.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/index.php on line 35

Warning: file_get_contents(/var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/adsense2.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/index.php on line 36

Warning: file_get_contents(/var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/adsense3.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/index.php on line 37

Warning: file_get_contents(/var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/adsense4.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/index.php on line 38

Warning: file_get_contents(/var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/adsense5.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www-root/data/www/formula-salata.ru/index.php on line 39
Уй шароитида булочка пишириш

Уй шароитида булочка пишириш


Рогалик булочка тайёрлаш, пишириш рецепти сирлари, оддий ва мазали

Рогалик

Унни элаб ҳона ҳароратида юмшаган сариёғ билан уқалаймиз. Ярим стакан сувга истемол содаси билан сиркани (уксус) ўлдириб, аралаштириб оламиз. Сўнг ун ва сариёғли аралашмага оз оздан ҳамир бўлгунига қадар солиб (ҳаммасини солинмайди), ҳамиримизни тайёрлаб оламиз ва совутгичга дамга қўямиз....

Ню Ёрк чизкейки

Байрам дастурхони учун ажойиб десерт! Америкаликларнинг севимли десерти. Чизкейкнинг классик усули. Тайёрланиши оддий, натижаси эса дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг!...

Туркча бисквит

Кўркам ва юмшоқ. Эътиборингизга Турк ошхонасининг рецептларидан бирини тақдим этамиз. Ҳар қандай торт учун ажойиб танлов. Тайёрланиши оддий, натижаси сизни лол қолдириши турган гап....

Шоколадли пирог

Какао, шакар, ун, корица ва разрыхлитель аралаштирилади. Тухум, катик, шакар, чой содаси билан аталанади. Иккиси бир-бирига кушилиб, хамир корилади. Тайёр массани 2га булиб, ёгланган листга кул ёрдамида ёйиб чикилади. Сунг, олдиндан киздирилган духовкада уртача оловда 15-20 дакика пиширилади. Тайёр коржлар орасига крем суртиб, ёпиштирилади....

Маст олича торти (Торт Пьяная вишня).

Бу торт номи билан маст олича булиб, тортни тайёрлашдан 1 кун олдин 2.5 стакан данагидан тозаланган олича ёки гилоага 2 ош кошик шакар солиб энгил аралштириб, ярим стакан спиртли ичимликлардан арок, коняк ёки вино солиб ва устини ёпиб хона хароратида 1 кун колдирамиз (банкака беркитилган беданак гилос ишлатилса шакар солинмайди. Болалар учун булса...

Безе тайёрлаш рецепти - керакли масалликлар, тавсиялар, сирлари

Безе тайёрлаш рецепти жуда оддий, бунинг учун тухум окларини шакар упаси билан уриб купиртириш керак. Баъзан лимон шарбати кушиш талаб этилиши мумкин. Бирок десерт хаводор ва мазали булиши учун тавсияларга катъий амал килиш ва масалликлар нисбатини билиш зарур....

Кора шахзода ширинлиги

Катикга сода ва уксусни солиб, ачитиб куямиз.  Идишда тухум ва шакарни оппок булгунича купиртирамиз. Салат ёги, кавартма, какао кетма-кетликда солиниб, устидан ачиган катикни солиб, аралаштирамиз. Аралашмамиз суюк кашасимон булгунича ун кушилади. Духовка листига озгина маргарин суртиб, аралашмани иккига булиб, кизиган духовкада урта оловда...

Кокосли кекс

Какосли кекс осон тайёрланиладиган, аммо жуда ҳам мазали бўлган пишириқлардан биридир! У ўзгачароқ бўлиб пишади: кекснинг усти қарсилдоқ, ичи эса нам ва юмшоқ, егандан кейин эса сариёғ ва какосли таъм келиб туради....

Олмали пирог

Бугун сизларга Цветаевнинг олмали пирогини тайёрлашни ўргатаман. Уни тайёрлашни ҳатто, пазандаликни энди ўрганаётган уй бекаси ҳам бемалол пишира олади. Пирог рецепти жуда ҳам оддий. Тайёрлаш учун кўп вақт кетмайди....

Нозик творогли торт

Номига муносиб нозик ва мазали торт! Тез тайёрланиши ва натижаси билан сизни ҳайратда қолдириши турган гап. Ҳар қандай дастурхондан ўзининг ёрқин ўрнини эгаллайди. Тез орада мехмон кутишни режалаштираётган бўлсангиз албатта ушбу тортни тайёрланг!...

ой шароитида «Прага» шоколадли тортини тайёрлаш | Odam.uz

«Прага» торти Москванинг «Прага» ресторан карашлы гандолат цексинин бошлиг'и, бир нечта машхур ширинлик ва пытка, шу джумладан «Куш сути» истязает муаллифи Владимир Гуральник томонидан яратилган. Бу торти бир марта тайёрлашингиз биланок, уни о’рганиб оласиз хамда байрам дастурхонларида якинларингизни бу ширинлик билан сиилашингиз мумкин бо'лади.

Масалликларни тайёрлаш: 15 дакика

Тайёрланиш вакти: 45 дакика

Умуми тайёрланиш вакти: 60 дакика

Сервировка: 8 кишига мо’3000 9iorlangan 9000 Каллэнган 9000

Масаллыклар:

Biskvit uchun:

* 6 ta tuxum oqi, 6 ta tuxum sarig'i, 150 gr shakar, 115 gr un, 35 gr kakao, 40 gr saryog '

200 daraja issiqlikda taxminan 30 daqiqa pishiramiz

Kremiiz

Kremi * 1 та tuxum sarig'i, 20 gr suv, 120 gr quyultirilgan sut (sgushyonka), 200 gr saryog ', 10 gr kakao, 1 chimdim vanilin

Qiyomi

* 55 gr o'rik murabbo, 50 gr saryog' , 70 гр шоколад

Тайёрланиши

1.Чукур ликопчада туксум сариг’и билан шакарни ко’шиб, озгина копик хосил бо’лгунча аралаштирамиз.

2.Сонгра бошка идишда туксум окини копиртирамиз ва оз-оздан шакар солиб ко’пиртиришда давом этамиз, токи кьюк копик хосил бо'лгунча.

3.Ко’пиртирилган туксум оки билан сариг’ини бир-бири билан аралаштирамиз.

4.Хосил болган массага какао билан унни соламиз. Аралаштириш кулай бо'лиши учун масалликларни оз-оздан ко'шамиз. Со'нгра бунга эритилган сарыог 'солиб, эхтиёткорлик билан аралаштирамиз.

5.Biskvitimizni duxovkada 220 daraja issiqlikda 30 daqiqa davomida pishiramiz. Pishgandan keyin esa 7-8 soat sovishini kutamiz, toki biskvit ichida nam joylari qolmasin.

6.Крем тайёрлаймиз. Chuqur idishga tuxum sarig’ini solib, ozgina suv qo’shamiz. Аралаштирамиз. So’ngra quyultirilgan сут (sgushyonka) ni solamiz. Идишни оловга ко'йиб, куюлгунича аралаштириб турамиз. Тайёр болган кремни совутишга ко'ямиз.

7.Энди алохида идишда сарйог’ни ванилин билан биргаликда ко’пиртириб, тайёр совутилган кремимизга ко’шамиз.

Бунга энди какаони хам qo’shamiz ва миксер билан аралаштирамиз.

8.Бисквитимизни бир неча бо'лакларга бо'ламиз, уларнинг устки кисмини о'рик мураббосининг шарбати билан то'йинтирамиз ва устидан крем суртиб чикамиз.Хар бир каватини шундай килиб, уларни бирлаштирамиз. Со’нгра тортни музлатгизга джойлаштирамиз.

9.Endi qiyom tayyorlash navbati.Шоколад билан сайрог'ни эритиб, аралаштирамиз. Тайёр болган шоколададли киемни мучить устидан куямиз. Йон томонларига эса шоколад кукунларини йопиштириб чикамиз.

10.Уй шароитида килинадиган «Прага» торти тайёр. Ёкимли иштаха!

Барча масалликлар бир-бирига сингиши ва янаям мазали бо'лиши учун тортни бир неча соат музлатгичга ко'йиш тавсия этилади.

.

Юфка уй шароитида пишириш (тюркча лаваш) - Tomchi.ru

Таркиби:

  • 100 гр iliq suv
  • 1 disert qoshiq yogurt yoki smetana
  • 1 choy gr0007 9xiq tarkibi дой, кукуруз, ёки картошкали (ксамирни йойиш учун)

Юфка асли тандирда писирилади. Юфка унча катта бо'лмаган хаджимда килинади ва хар шил пиширикар писириш учун ишлатилади. Хар кимга кулай болган хольда ошхона печкасинин усти пилтасига, товада, пицца писириш учун мо'лджаланган печга ва хатто дуксовкада писириб олиш мумкин.Биз буни лаваш дейиш мамкин альбата, туркларда лаваш ачикили яний оширма хамирдан тайёрлашади.

Тайёрланиши:

Идишга иллик внедорожник, йогурт ва туз солиб аралаштирилади.

Бошка идишга 300 гр ун эланиб, уннинг о’ртаси чукур очилади. Чукур о’ртасига аралашма солинади. Чугурнинг о'ртасига о'л билан ун ва сувни соат йоналисида йо'налтириб, бир шил ко'шилади. So’ngra sekin-asta qo’shimcha un bo’lmasligi uchun, qo’lga yopishmaydigan silliq mustahkam xamir qoriladi.Xohlasa oddiy osh xamirdan tayyorlash mumkin.

Xamir zuvala qilinib, usti 30 daqiqaga yopib qo’yiladi. So’ngra xamir 1 daqiqa muslanadi. Аслида тандырга пишириладиган юфкалар хамирин ог'ирлиги 100 гр зувалачалар бо'лади, сиз пишириш идишинггиз хаджми (това) га караб, зувалачаларга бо'лиасиз. Kaft bilan zuvalachalar dumaloq yoyiladi va bir xil siliq tekst bo’lish kerak.

Ошхона пештахтаси устига ва зувалачага йетарличха (200 гр крашмал ва 2 кошик ун ко’шиб, аралашма цилинади) унли аралашмаси сепилади.Зувала оклов йордамида пишириш идишинггиз хаджми (това) га караб, хамма томони бир шил юпка бо'лган (ко'л ко’ринадиган юпка шолатда) хамирлар йойилади. Йойилган хамир устига йопишмаслиги учун бир-бирига крашмали ун сеплади ва хар бири о'кловга о'ралади. Эслатиб о'тамиз бу йойилган юфкалар писирмасдан то'гридан то'гри турли шакили бурек ва сомалар таййорласа хам бо'лади.

Qizdirilgan quruq tovga o’qlovga o’ralgan xamir yoyiladi. Икки томонини товага писириб олинади. Balandroq olovga xamir yumshoqroq bo’ladi, прошлое olovda bo’lsa qotib chiqadi.

Duxobkaga pishirilsa 180 c issiqlikda taxminan 2 минуты оралгида икки томони писирилади. Oshxona piltasida xam qizitib, 2 томони qizarguncha pishiriladi.

Эслатма:

Лаваш пишгандан со'нгра курук ва котик бо'лади ва дарксол истемол цилинмайди. Shuning uchun, lavashlarning ustiga suv sepiladi yoki suvga botirilib olinadi, issiq xolatida va ho’l sochiq bilan usti yopib qo’yiladi. Sovugandan keyin selofan xaltaga solib, o’rab qo’yiladi. Со'нг юпкалар юмшок бо'лади.Корилган хамирнинг ог'ирлиги 500 гр бо'лади.

.

Маргаритка ширинлиги тайёрлаш, пишириш рецепти сирлари, оддий ва мазали


Керакли масалликлар:

1. Ун - 3-4 стакана
2. Тухум - 3 дона
3. Маргарин - 250 гр.
4. Сметана - 200 гр.
5. Шакар - 1 пиёла
6. Кокос кукуни - 100 гр.
7. Майдаланган йонг'ок - 1 стакан
8. Магиз - 1 стакан
9. Кавартма (разрихлитель) - 1 кути
10. Чой содаси - 1 чой кошик.
11. Quyultirilgan sut (sgushhyonka) - 0,5 piyola


Tayyorlanishi:

Un idishga solinib, qavartma bilan aralashtiriladi.Unga uy xaroratida yumshagan margarin qo'shilib, uqalanadi. Тухум сариги (окидан аджратилиниб) унга солинади. Сметана ва чой содаси аралаштирилиб, унга ко'шилиб, хамир горилади. Хамир ко'лга йопишмайдиган юмшок бо'лгунича ун ко'шилади. Тайёр хамир 4-5 зувалага бо'линиб, тиндирилади.



Xar бир тинган зувала алоксида йойилиб, устига шакар билан ко'пиртирилган тухум оки суртилиб, устига йонг'ок ва магиз сепилади. Xoxishga qarab magizni o'rniga mak sepish mumkin yoki umuman magiz ishlatmaslik mumkin.



So'ng u rulet qilib o'raladi.



Rulet o'rtacha kattalikda kesiladi. Va duhovka listiga terilib, usti qizargunicha duhovkada pishiriladi.


Pishgan pishiriqlar ustiga quyultirilgan sut surtib, kokos kukuniga botirib olinadi. Kokos kukuni o'rniga maydalangan yong'oq ishlatsa xam bo'ladi.

Yoqimli ishtaxa!

.

XURMO SHAKARINI UY SHAROITIDA TAYYORLASH - UzShifo.Info

Biz pishiriq sevar xalqmiz. Боеприпасы рафинадланган шакарнинг во время организации корсатадиган зарарлари шу кадар джиддийки, шакарли писириклардан воз кечиш сог'ликдан воз кечишдан осонрокдек туюлади. Йоки тескариси. Базан сог'ликка зарарли бо'лса хам ширинликларсиз яшай олмайдиган инсонлар ветчина бор. Buning sababi, shakar insonni o’ziga kokaindan 8 baravar kuchliroq o’rgatib qo’yadi.Shirin pishiriqlardan butunlay voz kechish oson emas, ammo buning ham yechimi bor! Бу йечим хурмо шакаридир.

Шурмодан таййорланган шакар писирикларда хам ок шакар орнини боса олади. Xurmo shakari rafinadlanmagan sog’lom shirinlashtiruvchi hisoblanadi.

Шуни унутмаслик керакки, табий ширинликлар хам ме'йордан ортик исте'мол цилинса, организму балансдан чикиши ва тиш бузилиши каби муаммоларга сабаб бо'лиши мамкин. Рафинадланган (кайта ишланган) шакардан бутунлай воз кечиб, рафинадланмаган ширинликларни (иуда ширин меваларни хам) ме'йордан оширмаган холда истемол qilish eng yaxshi qaror bo’ladi.

Tadqiqotlardan biri xurmoni inson uchun perfect ozuqalardan biri deb tan olgan.

Xurmoning inson organmi uchun foydalari: 1

  • Reproduktiv salomatlikni ta’minlaydi;
  • Ортикча (ме'йордан ортик) qonashlarni to’htatadi;
  • Kamida 15 hil minerallarni o’zida jamlaydi;
  • Tarkibida 23 hil amino-kislotalar mavjud;
  • Юрак саломатлиги учун фойдали;
  • Gemorroyning oldini oladi;
  • Яллигланиш ва инфекция, обучение олади олади.
  • А, В, К, витаминный мальчик.

Xulosa shuki, xurmoni me’yordan oshirmagan holda iste’mol qilib turish salomatlik uchun foydali hisoblanadi. Xurmodan tayyorlangan tabiiy shakarni uyda tayyorlasa ham, xarid qilsa ham bo’ladi. Харид килиш учун бу ерга босинг.

Xurmo shakarini uy sharoitida tayyorlash

Bizga quyidagilar kerak bo’ladi:

  • Xurmo
  • Духовка (димхона) йоки меваларни куритувчи макссус ошхона дзихози йоки куйош
  • Блендер yoki oshxona kombayni

Тайёрлаш услуби:

  1. Тахминан 500гр йоки сиз истаган микдордаги хурмони данакларидан тозалаб, хар бирини 2 кисмга бо'либ чикамиз.
  2. Maydalangan xurmoni duhovka patnisiga bir qator terib chiqib, 160-170C haroratida 1 soatu 30 daqiqa quritamiz. Орада 1-2 марта аралаштирилади. Bunda duhovka eshigi ochiqroq qolgani ma’qul. Агар xurmo yaxshi qurimagan bo’lsa, duhovkada yana 1-2 soatga qoldiramiz.
  3. Духовка о'рнига хурмони куритиш ухун куйошдан хам фойдаланса бо'лади. Buning uchun xurmo quyosh tushadigan joyga qo’yilib, 2 kuncha quyoshda quritiladi.
  4. Xurmomiz qurigach va sovugach, uni blenderga solib maydalab shakar holatiga keltiramiz.
  5. Xurmo shakari yopiq idishda saqlanishi lozim.

Ко’лланилиши:

  • Шакар орнига 1: 1 микдорда солиб ишлатилади.
  • Пиширикларда ва бошка турли максадларда шакар орнига ишлатилса бо'лади.
Закладка. .

Смотрите также

<\br> Карта сайта.